Pompoen is een heerlijk seizoensgebonden ingrediënt dat veel verschillende smaken en texturen heeft. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een heerlijke pompoensoep met een vleugje kruiden. We gebruiken verse pompoen, uien, knoflook, kruiden en kokosmelk om een heerlijke, romige soep te maken. Deze soep is een perfecte manier om de herfst te vieren!
Ingrediënten:
– 1 grote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 koppen groentebouillon
– 1 blik kokosmelk
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de pompoen zacht is.
3. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.
4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.
5. Voeg de geroosterde pompoen, groentebouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.
6. Laat de soep zachtjes koken gedurende 15-20 minuten.
7. Pureer de soep met een staafmixer totdat deze glad is.
8. Breng de soep op smaak met zout en peper.
9. Serveer de soep met wat extra kokosmelk en wat verse kruiden.
Geniet ervan!