Saté is een heerlijk gerecht dat veel mensen graag eten. Het is een gerecht dat bestaat uit kleine stukjes vlees, geroosterd op een spies en geserveerd met een pittige saus. Het is een populair gerecht in veel landen, waaronder Nederland. Hieronder volgt een recept voor saté.
Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels olie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
2. Meng de ketjap manis, sambal oelek, sojasaus, olie, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en zout in een kom.
3. Voeg de kipstukjes toe aan het marinademengsel en meng goed. Laat het vlees minstens een uur marineren.
4. Verwarm de grill of een grillpan.
5. Steek de kipstukjes op de spiesen en grill ze gedurende 10-15 minuten, of totdat ze gaar zijn.
6. Serveer de saté met een pittige saus.