Spinaziestamppot

Spinaziestamppot is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker in de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. Deze spinaziestamppot is gemaakt met aardappelen, spinazie, ui, knoflook en roomboter. Het is een heerlijk comfort food dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Volg deze stappen om deze heerlijke spinaziestamppot te maken.

Ingrediënten:
– 500 gram aardappelen
– 500 gram spinazie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 50 gram roomboter

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en zout in ongeveer 15 minuten gaar.

2. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een koekenpan met wat boter.

3. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

4. Giet de aardappelen af en stamp deze met de roomboter.

5. Voeg de spinazie en ui toe aan de aardappelen en meng alles goed door elkaar.

6. Breng de spinaziestamppot op smaak met peper en zout.

7. Serveer de spinaziestamppot met wat extra boter en een lekker stukje brood.

Spinaziestamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven