Spijs

Spijs is een traditionele Nederlandse maaltijd die bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. Het is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. In dit recept zullen we een klassieke versie van spijs maken met aardappelen, groenten en kip. We beginnen met het klaarmaken van de ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, wortel en kip toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de bloem, paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht ongeveer 25 minuten.

6. Serveer de spijs met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Spijs

Geef een reactie

Schuiven naar boven