Sperziebonen gehakt

Sperziebonen gehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De sperziebonen zijn rijk aan vezels en vitamine C, en het gehakt bevat eiwitten en ijzer. Dit gerecht is een heerlijke combinatie van smaken en voedingsstoffen. Hier volgt het recept voor sperziebonen gehakt.

Ingredi├źnten:

– 500 gram sperziebonen
– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen gedurende 5 minuten. Giet de sperziebonen af en laat ze afkoelen.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gedurende 10 minuten.

5. Voeg de sperziebonen toe en bak alles nog eens 5 minuten.

6. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gehakt gedurende 20 minuten.

8. Serveer het gehakt met sperziebonen met wat rijst of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Sperziebonen gehakt

Geef een antwoord

Schuiven naar boven