Spelt

Spelt is een heerlijk, gezond en veelzijdig graan dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de keuken. Het is een goede bron van vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Het is ook een goede bron van koolhydraten, waardoor het een uitstekende keuze is voor een gezond dieet. In dit recept gebruiken we spelt om een heerlijke, voedzame maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes spelt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de spelt toe. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika, tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe. Roerbak alles ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de gekookte spelt toe aan de pan en roerbak alles nog eens 5 minuten.

5. Verdeel het speltenmengsel over een ovenschaal en bak het in de oven gedurende 20 minuten.

6. Serveer de spelt met wat extra olijfolie en wat verse kruiden. Geniet ervan!

Spelt

Geef een reactie

Schuiven naar boven