Speklappen

Speklappen zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker die je in veel Nederlandse huishoudens tegenkomt. Deze speklappen zijn heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Ze zijn perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke speklappen.

Ingrediënten:
500 gram speklapjes
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de speklappen op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.
3. Bestrooi de speklappen met de knoflook, oregano, paprikapoeder en zout.
4. Bak de speklappen in de oven gedurende 20 minuten, of totdat ze krokant en goudbruin zijn.
5. Serveer de speklappen warm.

Speklappen

Geef een reactie

Schuiven naar boven