Spekkoek

Spekkoek is een traditioneel Indonesisch gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtige, kruidige cake die bestaat uit vele lagen. Het is een heerlijk zoet gebak dat perfect is als dessert of als tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor het maken van spekkoek.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 eetlepels bakpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel zout

– 200 gram suiker

– 200 gram boter

– 4 eieren

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, kruidnagel en zout in een kom.

3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

5. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een glad deeg.

6. Voeg de melk toe en meng tot een glad deeg.

7. Vet een bakvorm in en giet het deeg erin.

8. Bak de spekkoek in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Laat de spekkoek afkoelen en serveer.

Spekkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven