Spekkoek pandan

Spekkoek pandan is een heerlijke, traditionele Indonesische cake die wordt gemaakt met pandan-extract en kokosrasp. Het is een luchtige, romige cake met een subtiele pandansmaak. Deze spekkoek pandan is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram boter, op kamertemperatuur
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 2 theelepels pandan-extract
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels kokosrasp

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg het pandan-extract toe en meng goed.

5. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad deeg.

6. Voeg de kokosrasp toe en meng goed.

7. Vet een cakevorm in en giet het deeg erin.

8. Bak de spekkoek pandan in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Laat de cake afkoelen en serveer.

Spekkoek pandan

Geef een reactie

Schuiven naar boven