Bonito

Bonito is een heerlijke vis die vaak wordt gebruikt in Japanse gerechten. Het is een veelzijdige vis die op verschillende manieren kan worden bereid. In dit recept wordt bonito gebakken in een kruidige marinade, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om bonito te bereiden.

Ingrediënten:

– 2 bonito filets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde knoflookpoeder
– 1 theelepel gedroogde uienpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de bonito filets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de sojasaus, oregano, tijm, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk de bonito filets met de marinade.

5. Bak de bonito filets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

6. Serveer de bonito met rijst of groenten.

Bonito

Geef een reactie

Schuiven naar boven