Spekkoek origineel

Spekkoek is een traditioneel Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtige, kruidige cake die bestaat uit vele lagen. Deze lagen worden gemaakt door het deeg te verdelen in verschillende lagen en deze lagen te bakken met kruiden en specerijen. Het resultaat is een heerlijk gebak dat perfect is voor elke gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor het maken van een originele spekkoek.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels bakpoeder

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels kruidnagel

– 2 eetlepels kardemom

– 2 eetlepels gember

– 2 eetlepels kruidnagel

– 2 eetlepels nootmuskaat

– 2 eetlepels zout

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 2 eetlepels vanille extract

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, kruidnagel, kardemom, gember, nootmuskaat en zout in een kom.

3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de eieren, vanille extract, citroensap en melk toe aan het boter-suiker mengsel en klop tot een glad mengsel.

5. Voeg het droge mengsel toe aan het boter-suiker mengsel en meng tot een glad deeg.

6. Vet een bakvorm in en verdeel het deeg in de vorm.

7. Bak de spekkoek in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Laat de spekkoek afkoelen en serveer.

Spekkoek origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven