Spekkedikken oma’s

Oma’s spekkedikken is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, spek en uien. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor Oma’s spekkedikken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 200 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet in de oven.

8. Bak gedurende 30-35 minuten tot de aardappelen gaar zijn.

9. Serveer warm.

Spekkedikken oma’s

Geef een reactie

Schuiven naar boven