Spekdikken is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit spek, aardappelen en uien. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen kan genieten. Hieronder volgt een recept voor het maken van spekdikken.
Ingrediënten:
– 500 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 grote uien, in dunne ringen gesneden
– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Smelt de boter in een grote ovenschaal.
3. Voeg de uien toe en bak deze gedurende 5 minuten.
4. Voeg de spekblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten.
5. Voeg de bloem toe en roer goed.
6. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed.
7. Voeg het zout en de peper toe en roer goed.
8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de spekdik gedurende 30 minuten.
9. Serveer de spekdik warm.