Speculaasjes

Speculaasjes zijn een heerlijk Nederlands gebak dat vaak wordt gegeten tijdens de feestdagen. Het is een kruidig koekje dat wordt gemaakt met specerijen zoals kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en gember. In dit recept leer je hoe je zelf heerlijke speculaasjes kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram bruine basterdsuiker

– 1 ei

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel gember

– 1 theelepel bakpoeder

– 2 eetlepels melk

– 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember en bakpoeder in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg het ei, melk en vanille extract toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 5 mm.

5. Steek met een speculaasvormpje of een glas deeg uit.

6. Leg de speculaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar.

7. Laat de speculaasjes afkoelen en geniet ervan!

Speculaasjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven