Speculaas

Speculaas is een klassieke Nederlandse koek die al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een kruidige koek die vaak wordt gegeten tijdens de feestdagen. Deze speculaas is gemaakt met een klassieke speculaas kruidenmix, boter, suiker, bloem en melk. Het is een heerlijke koek die perfect is om te delen met familie en vrienden. Hieronder volgt het recept voor speculaas.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eetlepels speculaaskruiden
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, suiker, speculaaskruiden en bakpoeder in een kom en kneed het tot een deeg.

3. Voeg de melk toe en kneed het deeg nog een keer goed door.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

5. Steek met een speculaasvormpje figuren uit het deeg.

6. Leg de figuren op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de speculaas in de oven gedurende 10-15 minuten.

8. Laat de speculaas afkoelen en geniet ervan!

Speculaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven