Spaghetti vongole

Spaghetti vongole is een heerlijke Italiaanse pasta gerecht dat gemaakt wordt met kleine, zoute zee-venusschelpen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De combinatie van de zoute schelpen, knoflook, olijfolie en verse peterselie maakt dit gerecht heerlijk. Hieronder volgt het recept voor spaghetti vongole.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 500 gram zee-venusschelpen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de zee-venusschelpen toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg de gekookte spaghetti toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Garneer met de gehakte peterselie en serveer direct.

Spaghetti vongole

Geef een reactie

Schuiven naar boven