Spaghetti vegetarisch

Spaghetti vegetarisch is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor als je geen vlees wilt eten, maar wel een smakelijke maaltijd wilt bereiden. In dit recept gebruiken we een combinatie van groenten, kruiden en kaas om een heerlijke vegetarische spaghetti te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 courgettes, in blokjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 100 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.

3. Voeg de courgette, paprika, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de gekookte spaghetti toe en meng alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de geraspte kaas.

7. Serveer de spaghetti vegetarisch direct.

Spaghetti vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven