Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese is een klassieke Italiaanse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit spaghetti, gehakt, tomatensaus en kruiden. Het is een geweldige maaltijd voor het hele gezin en het is ook eenvoudig te maken. Hieronder volgt een recept voor spaghetti bolognese.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 500 gram spaghetti
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm en paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Breng de saus op smaak met zout en peper.

7. Giet de spaghetti af en verdeel de spaghetti over 4 borden.

8. Verdeel de saus over de borden en garneer met wat extra oregano.

9. Serveer de spaghetti bolognese direct.

Eet smakelijk!

Spaghetti bolognese

Geef een reactie

Schuiven naar boven