Kikkererwten

Kikkererwten zijn een heerlijke, voedzame en veelzijdige peulvrucht. Ze zijn een geweldige bron van vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. In dit recept worden kikkererwten gecombineerd met knapperige groenten, kruiden en een heerlijke dressing om een smakelijke salade te maken. Dit is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten, gewassen en uitgelekt
– 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
– 1/2 kopje fijngehakte peterselie
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de kikkererwten toe. Kook de kikkererwten gedurende 10-15 minuten tot ze gaar zijn. Giet de kikkererwten af en laat ze afkoelen.

2. Meng in een grote kom de kikkererwten, komkommer, paprika en peterselie.

3. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper te mengen.

4. Giet de dressing over de salade en meng alles goed.

5. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud.

Kikkererwten

Geef een reactie

Schuiven naar boven