Soto ajam

Soto ajam is een traditionele Indonesische soep die wordt gemaakt met kip, kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is. In dit recept wordt de kip gekookt in een kruidige kokosmelk-bouillon, waardoor het een heerlijke, romige smaak krijgt. De soep wordt geserveerd met rijst en een verscheidenheid aan groenten, waaronder taugé, prei, wortel en komkommer.

Ingrediënten:

– 1 kipfilet
– 2 laurierblaadjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel ketoembar
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels palmsuiker
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels citroensap
– 2 laurierblaadjes
– 2 lente-uitjes, in ringen
– 2 eetlepels pinda’s
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels sereh, fijngehakt
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels sereh, fijngehakt
– 2 eetlepels kokosmelk
– 2 eetlepels santen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de kip toe. Bak de kip aan beide kanten goudbruin.

2. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, sambal oelek, ketoembar en zout toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, palmsuiker, ketjap manis, citroensap, laurierblaadjes, lente-uitjes, pinda’s, koriander, sereh en kokosmelk toe en roer goed.

4. Voeg vervolgens 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de santen toe en laat nog 5 minuten koken.

6. Serveer de soep met rijst en een verscheidenheid aan groenten.

Soto ajam

Geef een reactie

Schuiven naar boven