Soto ajam snel

Soto ajam is een traditionele Indonesische soep die wordt gemaakt met kip, kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk en snel te bereiden is. Met dit recept kun je binnen een half uur een heerlijke soto ajam op tafel zetten.

Ingrediënten:

– 1 kipfilet
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 blik kokosmelk
– 2 laurierblaadjes
– 2 eetlepels olie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, laos en sambal oelek toe. Bak de kruiden op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten.

2. Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kokosmelk, laurierblaadjes, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de soep op laag vuur gedurende 15 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de soto ajam met rijst en een frisse salade.

Soto ajam snel

Geef een reactie

Schuiven naar boven