Sopi di galinja

Sopi di galinja is een traditionele Curaçaose maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke, smaakvolle soep die gemaakt wordt met kip, groenten en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken en het is een geweldige manier om de smaken van Curaçao te ervaren. Hieronder volgt het recept voor sopi di galinja.

Ingrediënten:

– 1 kip, in stukken gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes gesneden

– 2 aardappelen, in blokjes gesneden

– 2 laurierblaadjes

– 2 theelepels komijnpoeder

– 2 theelepels paprikapoeder

– 2 theelepels korianderpoeder

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels peper

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, tomaten, knoflook, wortels, aardappelen, laurierblaadjes, komijnpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, zout en peper toe. Roerbak de ingrediënten gedurende 5 minuten.

2. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

3. Voeg de kip toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.

4. Serveer de sopi di galinja met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Sopi di galinja

Geef een reactie

Schuiven naar boven