Sonja bakker

Sonja Bakker is een bekende Nederlandse voedingsdeskundige die bekend staat om haar gezonde recepten. In dit recept gebruiken we de basisprincipes van Sonja Bakker om een gezonde maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 200 gram kipfilet

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gekookte quinoa

– 1/2 kopje gesneden cherrytomaten

– 1/4 kopje gehakte peterselie

– 1/4 kopje gehakte koriander

– 1/4 kopje gehakte olijven

– 1/4 kopje gehakte amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, oregano, zout en peper toe. Bak de groenten en kruiden gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kikkererwten, quinoa, cherrytomaten, peterselie, koriander, olijven en amandelen toe en bak alles gedurende 5 minuten.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de maaltijd gedurende 20 minuten.

6. Serveer de maaltijd met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Sonja bakker

Geef een reactie

Schuiven naar boven