Sojabrokken

Sojabrokken zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige optie voor het bereiden van een maaltijd. Ze zijn een goede bron van eiwitten, vezels en mineralen, en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. In dit recept maken we sojabrokken met een heerlijke, pittige saus. Het is een eenvoudig en snel te bereiden maaltijd die je heerlijk kunt genieten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes sojabrokken

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde peterselie

– 1/2 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 blik tomatenblokjes

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje olijven, in plakjes

– 1/4 kopje kappertjes

– 1/4 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de sojabrokken toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de oregano, basilicum, peterselie, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de tomatenblokjes, water, olijven en kappertjes toe en roer goed.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

8. Bak in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

9. Serveer warm.

Sojabrokken

Geef een reactie

Schuiven naar boven