Soepgroente

Soepgroente is een heerlijke manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit recept gebruiken we een mix van verschillende soorten groenten, waaronder wortelen, uien, knoflook, paprika, courgette en tomaten. We voegen ook wat kruiden toe om het gerecht wat smaak te geven. Als je de soepgroente serveert met wat brood of crackers, heb je een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in blokjes gesneden
– 1 paprika, in blokjes gesneden
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten.

3. Voeg de wortels, paprika, courgette en tomaten toe en bak ze nog eens 5 minuten.

4. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg 500 ml water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de soep met wat brood of crackers.

Soepgroente

Geef een reactie

Schuiven naar boven