Sodabrood is een heerlijk, luchtig brood dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een traditioneel Iers recept dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Het is een zuurdesembrood dat wordt gemaakt met zuiveringszout en bakpoeder in plaats van gist. Het is een heerlijk brood dat perfect is voor sandwiches, toast of als een snack. Hieronder volgt een recept voor het maken van sodabrood.
Ingrediënten:
– 500 gram bloem
– 2 theelepels zuiveringszout
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels suiker
– 300 ml karnemelk
– 50 gram boter
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Meng de bloem, zuiveringszout, bakpoeder en suiker in een kom.
3. Voeg de karnemelk en de boter toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.
4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het nog een paar minuten.
5. Vorm het deeg tot een bal en leg het in een met bloem bestoven bakvorm.
6. Bak het brood in de oven gedurende 30-35 minuten.
7. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.
8. Serveer het brood warm of koud.
Geniet van je heerlijke sodabrood!