Soda bread

Soda bread is een traditioneel Iers brood dat gemaakt wordt met bakpoeder in plaats van gist. Het is een snel en eenvoudig brood om te maken en heeft een licht zoete smaak. In dit recept maken we een klassieke versie van soda bread met boter, melk en havermout. Het is een heerlijk brood dat perfect is voor het ontbijt of als snack.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels suiker
– 85 gram boter, gesmolten
– 300 ml melk
– 50 gram havermout

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter en melk toe en meng tot een deeg.

4. Voeg de havermout toe en kneed het deeg tot een bal.

5. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat en druk het plat tot een dikke ronde schijf.

6. Snijd een kruis in het midden van de schijf.

7. Bak het brood in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het brood goudbruin is.

8. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Geniet van je heerlijke soda bread!

Soda bread

Geef een reactie

Schuiven naar boven