Soba noedels

Soba noedels zijn een Japanse specialiteit die gemaakt worden van tarwe en buckwheat. Ze zijn licht van smaak en hebben een unieke structuur. In dit recept worden de soba noedels gecombineerd met een smaakvolle saus van sojasaus, sesamolie en gember. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 200 gram soba noedels
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel geraspte gember
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Kook de soba noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Meng de sojasaus, sesamolie, gember, suiker, rijstazijn, sesamzaadjes en zout in een kom.

3. Giet de noedels af en spoel ze af met koud water.

4. Voeg de noedels toe aan de saus en meng alles goed.

5. Serveer de noedels met de saus en geniet ervan!

Soba noedels

Geef een reactie

Schuiven naar boven