Snert

Snert is een traditionele Nederlandse erwtensoep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie van snert is een klassieke, met een paar extra ingrediënten om het wat smaakvoller te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spliterwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Laat de spliterwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote soeppan. Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.

3. Voeg de wortels, aardappelen, laurierblaadjes, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook.

5. Voeg de spliterwten toe en laat het geheel ongeveer een uur zachtjes koken.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met een stukje roggebrood.

Eet smakelijk!

Snert

Geef een reactie

Schuiven naar boven