Snert maken

Snert is een traditionele Nederlandse erwtensoep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke snert kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram erwten
– 2 liter water
– 2 uien
– 2 wortels
– 2 stengels selderij
– 2 aardappelen
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper

Bereidingswijze:

1. Laat de erwten een nacht weken in koud water.

2. Giet het water af en spoel de erwten af.

3. Doe de erwten in een grote pan en voeg 2 liter water toe.

4. Schil de uien, wortels en aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

5. Voeg de uien, wortels, selderij, laurierblaadjes, zout en peper toe aan de pan met erwten.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

7. Roer af en toe in de pan.

8. Serveer de snert met een stukje roggebrood.

Eet smakelijk!

Snert maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven