Snel en lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze simpele maaltijd kun je binnen een half uur een heerlijke maaltijd op tafel zetten.
Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 ui, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 200 ml kippenbouillon
– 200 gram volkoren couscous
– Verse koriander, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze in een ovenschaal.
3. Voeg de olijfolie, paprika, ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma en chilipoeder toe en meng alles goed door elkaar.
4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar.
5. Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook.
6. Voeg de tomatenblokjes toe aan de kip en meng alles goed door elkaar.
7. Voeg de couscous toe aan de kippenbouillon en laat de couscous 5 minuten koken.
8. Verdeel de couscous over twee borden en verdeel de kip erover.
9. Garneer met verse koriander en serveer direct.