Sneeuwster

Sneeuwster is een heerlijk, zoet dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van een luchtige cakelaag, een romige vulling en een knapperige topping. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Hier volgt het recept voor sneeuwster.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels vanille-extract
– 2 eetlepels citroensap

Vulling:

– 500 gram roomkaas
– 200 gram poedersuiker
– 2 eetlepels vanille-extract

Topping:

– 200 gram gesmolten boter
– 200 gram kokosrasp
– 200 gram gehakte noten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, melk, vanille-extract en citroensap toe en mix tot een glad beslag.

5. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de cake afkoelen.

8. Klop de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.

9. Verdeel het roomkaasmengsel over de afgekoelde cake.

10. Verwarm de gesmolten boter in een kom.

11. Voeg de kokosrasp en gehakte noten toe en meng goed.

12. Verdeel de topping over de cake.

13. Zet de sneeuwster in de koelkast gedurende minstens 2 uur.

14. Serveer de sneeuwster en geniet ervan!

Sneeuwster

Geef een reactie

Schuiven naar boven