Smörgåstårta

Smörgåstårta is een traditionele Zweedse taart die bestaat uit verschillende lagen brood, belegd met allerlei ingrediënten. Het is een heerlijke en verrassende manier om een maaltijd te serveren. Deze smörgåstårta is een lekkere combinatie van koude ingrediënten, zoals gerookte zalm, komkommer, ei, kaas en mayonaise.

Ingrediënten:

– 8 sneetjes witbrood
– 200 gram gerookte zalm
– 2 komkommers
– 4 hardgekookte eieren
– 200 gram geraspte kaas
– 200 ml mayonaise
– 2 eetlepels dille
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10 minuten.

3. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.

4. Snijd de komkommers in dunne plakjes.

5. Schil de hardgekookte eieren en snijd ze in kleine stukjes.

6. Meng de gerookte zalm, komkommer, ei, kaas, mayonaise, dille, zout en peper in een kom.

7. Leg de gebakken sneetjes brood op een schaal en verdeel de helft van het zalmmengsel erover.

8. Leg hierop de andere helft van de sneetjes brood en verdeel het resterende zalmmengsel erover.

9. Bestrooi de bovenkant met wat geraspte kaas.

10. Bak de smörgåstårta in de oven gedurende 15 minuten.

11. Serveer de smörgåstårta warm of koud.

Smörgåstårta

Geef een reactie

Schuiven naar boven