Skottelbraai

Skottelbraai is een heerlijke manier om buiten te koken. Het is een grote, platte pan die je op een gasbrander of kolen kunt plaatsen. Je kunt er allerlei verschillende gerechten mee maken, van vlees en vis tot groenten en aardappelen. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke skottelbraai kunt maken met kip, groenten en aardappelen.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets
– 2 uien, in plakjes
– 2 paprika’s, in stukjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de skottelbraai op middelhoog vuur.

2. Voeg de olijfolie toe en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de uien, paprika’s, knoflook, aardappelen, paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en bak alles nog 5 minuten.

4. Draai het vuur lager en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes garen.

5. Serveer de skottelbraai met wat extra olijfolie en wat vers gehakte kruiden.

Eet smakelijk!

Skottelbraai

Geef een reactie

Schuiven naar boven