Sinterklaas

Sinterklaas is een tijd van gezelligheid en lekker eten. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Sinterklaas-taart die je met je familie en vrienden kunt delen. Deze taart is gemaakt met een heerlijke chocolade-biscuitbodem, een romige vulling en een topping van vers fruit. Het is een perfecte manier om de feestdagen te vieren!

Ingrediënten:

– 200 gram chocolade-biscuit
– 200 gram roomboter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 2 eetlepels vanille-extract
– 500 ml slagroom
– 2 eetlepels poedersuiker
– Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Breek de chocolade-biscuit in kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg de roomboter toe en meng het geheel goed door elkaar.

3. Vet een springvorm in met boter en druk het biscuitmengsel aan in de vorm. Zet de vorm in de oven en bak de bodem gedurende 15 minuten.

4. Klop in een andere kom de eieren, suiker, cacaopoeder en vanille-extract tot een luchtig mengsel.

5. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.

6. Voeg het eiermengsel toe aan de slagroom en meng het geheel goed door elkaar.

7. Giet het mengsel over de biscuitbodem en zet de taart terug in de oven. Bak de taart gedurende 25 minuten.

8. Laat de taart afkoelen en garneer deze met vers fruit naar keuze.

9. Serveer de taart en geniet van de feestdagen!

Sinterklaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven