Sinterklaas taart

Sinterklaas is een tijd van gezelligheid en lekker eten. Wat is er dan leuker dan een heerlijke Sinterklaas taart? Deze taart is gemaakt met een heerlijke chocoladecake, gevuld met een romige chocoladevulling en versierd met een laagje chocoladeglazuur. Het is een heerlijke traktatie voor de feestdagen!

Ingrediënten:

– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel vanille extract

Vulling:

– 200 gram pure chocolade
– 200 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker

Glazuur:

– 200 gram pure chocolade
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, cacaopoeder, melk en vanille extract toe en mix tot een glad beslag.

5. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de taart afkoelen.

8. Smelt de chocolade voor de vulling in een steelpan.

9. Klop de slagroom met de suiker tot een stijve massa.

10. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en mix tot een glad mengsel.

11. Giet de vulling over de taart en zet de taart in de koelkast.

12. Smelt de chocolade voor het glazuur in een steelpan.

13. Voeg de boter toe aan de gesmolten chocolade en mix tot een glad mengsel.

14. Giet het glazuur over de taart en laat het afkoelen.

15. Serveer de taart en geniet ervan!

Sinterklaas taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven