Shitake

Shitake is een heerlijke paddenstoel die veel voorkomt in Aziatische gerechten. Het is een smaakvolle en veelzijdige paddenstoel die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we shitake klaarmaken met een heerlijke saus van sojasaus, sesamolie en honing. Dit gerecht is een echte smaaksensatie en is binnen een mum van tijd klaar.

Ingredi├źnten:

– 200 gram shitake
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sesamzaadjes
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de shitake en snijd deze in plakjes.

3. Meng de sojasaus, sesamolie, honing, knoflookpoeder, gemberpoeder en sesamzaadjes in een kom.

4. Voeg de shitake toe aan de marinade en meng alles goed door elkaar.

5. Verdeel de shitake over een ovenschaal en giet de marinade erover.

6. Bak de shitake in de oven gedurende 15 minuten.

7. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de gebakken shitake toe.

8. Bak de shitake nog een paar minuten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Shitake

Geef een reactie

Schuiven naar boven