Crepe

Crepes zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke crepe kunt maken met een lekkere vulling. Crepes zijn een geweldige manier om een maaltijd te maken die zowel lekker als gezond is.

Ingrediënten:

– 1 kop bloem
– 2 eieren
– 1 kop melk
– 2 eetlepels boter
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel suiker

Vulling:

– 2 eetlepels boter
– 1/2 kop geraspte kaas
– 1/2 kop geraspte ham
– 1/2 kop geraspte groenten (bijvoorbeeld paprika, ui, tomaat, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, eieren, melk, boter, zout en suiker in een kom tot een glad beslag.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje boter toe.

4. Giet een klein beetje van het beslag in de pan en draai de pan zodat het beslag gelijkmatig over de bodem verdeeld is.

5. Bak de crepe aan beide kanten goudbruin.

6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

7. Leg de crepe op een bakplaat en bestrijk de crepe met de boter.

8. Bestrooi de crepe met de geraspte kaas, ham en groenten.

9. Bak de crepe in de oven gedurende 10 minuten.

10. Serveer de crepe warm.

Crepe

Geef een reactie

Schuiven naar boven