Shish kebab

Shish kebab is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Turkse keuken en bestaat uit stukjes vlees, groenten en kruiden die aan een spies worden geregen. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse avond, omdat het zo gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt een recept voor shish kebab.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, in blokjes gesneden
– 1 paprika, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Meng de kip, ui, paprika, knoflook, olijfolie, citroensap, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een grote kom.

2. Laat het mengsel minstens een uur marineren.

3. Verwarm de grill voor.

4. Rijg de stukjes kip, ui, paprika en knoflook aan de spiesen.

5. Leg de spiesen op de grill en draai ze regelmatig om.

6. Grill de spiesen totdat de kip gaar is.

7. Serveer de shish kebab met een salade of rijst.

Eet smakelijk!

Shish kebab

Geef een reactie

Schuiven naar boven