Shepherd’s pie

Shepherd’s Pie is een klassiek Engels gerecht dat bestaat uit een bodem van gehakt, groenten en kruiden, bedekt met een laag aardappelpuree. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier om restjes te gebruiken. Hier volgt een recept voor een traditionele Shepherd’s Pie.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 wortel, in kleine blokjes
– 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel Worcestersaus
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje groentebouillon
– 1 kopje kookroom
– 2 koppen aardappelpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, tijm, oregano, paprikapoeder, Worcestersaus, zout en peper toe en roer goed om.

5. Voeg de groentebouillon en kookroom toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

6. Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek het met de aardappelpuree.

7. Bak de Shepherd’s Pie in de oven gedurende ongeveer 25 minuten, of tot de aardappelpuree goudbruin is.

8. Serveer de Shepherd’s Pie warm.

Shepherd’s pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven