Shanghai paksoi

Shanghai paksoi is een heerlijke Chinese maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een combinatie van knapperige paksoi, gebakken ui, knoflook en gember, gecombineerd met een zoete en pittige saus. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te bereiden die vol smaak zit. Hieronder volgt het recept voor Shanghai paksoi.

Ingrediënten:

– 500 gram paksoi
– 1 ui, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel gember, fijngehakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de paksoi toe en bak deze 2-3 minuten mee.

3. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en zout toe en roer alles goed door elkaar.

4. Laat de paksoi nog 2-3 minuten bakken totdat deze gaar is.

5. Serveer de Shanghai paksoi direct.

Shanghai paksoi

Geef een reactie

Schuiven naar boven