Shabu shabu

Shabu-shabu is een traditionele Japanse stoofschotel die wordt bereid door dunne plakjes vlees en groenten in een bouillon te koken. Het is een leuke en gezellige manier om met vrienden en familie te genieten van een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt een recept voor shabu-shabu met kip en groenten.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstwijn
– 1 ui, in dunne ringen gesneden
– 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
– 1 prei, in dunne ringen gesneden
– 200 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
– 1 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de kippenbouillon in een grote pan.

2. Voeg de kip, sojasaus en rijstwijn toe aan de bouillon en kook het voor ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de ui, wortel, prei en champignons toe en kook het nog eens 5 minuten.

4. Serveer de shabu-shabu met rijst of noodles.

Eet smakelijk!

Shabu shabu

Geef een reactie

Schuiven naar boven