Sesamolie is een veelzijdige olie die al eeuwenlang wordt gebruikt in de keuken. Het is een smaakvolle olie die een heerlijke, nootachtige smaak heeft. Het is een veelgebruikte ingrediënt in veel Aziatische gerechten, maar het kan ook worden gebruikt om een gerecht een extra smaak te geven. In dit recept gebruiken we sesamolie om een heerlijke salade te maken.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel gemalen gember
– 1/4 theelepel gemalen knoflook
– 1/4 theelepel gemalen chilipeper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 kopjes gemengde sla
– 1/2 kopje cherrytomaten, gehalveerd
– 1/2 kopje gesneden komkommer
– 1/4 kopje gesneden rode ui
– 1/4 kopje gesneden wortel
– 1/4 kopje gesneden avocado
– 1/4 kopje geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze:
1. Meng de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, suiker, zout, gember, knoflook en chilipeper in een kom. Roer goed om te combineren.
2. Voeg de olijfolie toe en roer goed om te combineren.
3. Voeg de gemengde sla, cherrytomaten, komkommer, rode ui, wortel, avocado en sesamzaadjes toe aan de kom. Roer goed om te combineren.
4. Serveer de salade direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.