Selder

Selder is een veelzijdig groente die vaak wordt gebruikt in soepen, stoofschotels en salades. Het is een goede bron van vezels, vitamine A, vitamine C en mineralen. In dit recept wordt selder gebruikt om een heerlijke, gezonde salade te maken.

Ingrediënten:

– 2 koppen gesneden selder

– 1 kop gesneden wortel

– 1 kop gesneden ui

– 1 kop gesneden paprika

– 1/2 kopje olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1 eetlepel mosterd

– 1 eetlepel honing

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de selder, wortel, ui en paprika op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen.

4. Voeg de citroensap, mosterd, honing, zout en peper toe aan een kom en meng goed.

5. Voeg de afgekoelde groenten toe aan de kom en meng alles goed.

6. Serveer de salade direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Selder

Geef een reactie

Schuiven naar boven