Secreto iberico

Secreto iberico is een heerlijk stuk varkensvlees dat afkomstig is uit het Iberisch schiereiland. Het is een van de meest gewilde stukken vlees in Spanje en wordt vaak geserveerd met een aantal klassieke Spaanse ingrediënten. In dit recept wordt secreto iberico geserveerd met knoflook, paprika, ui, olijfolie en een paar kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een avondje thuis.

Ingrediënten:

– 500 gram secreto iberico
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 ui, in halve ringen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het secreto iberico in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Verdeel de knoflook, paprika, ui en olijfolie over het vlees.

4. Bestrooi het vlees met de paprikapoeder, komijnpoeder en oregano.

5. Bak het vlees in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het gaar is.

6. Serveer het secreto iberico met een salade of aardappelen.

Secreto iberico

Geef een reactie

Schuiven naar boven