Schweinehaxe

Schweinehaxe is een traditioneel Duits gerecht dat bestaat uit een geroosterde knuckle of ham van een varken. Het is een heerlijk, sappig stuk vlees dat wordt geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en aardappelgerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke schweinehaxe kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 schweinehaxe
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de schweinehaxe op een bakplaat en bestrijk het vlees met de olijfolie.

3. Bestrooi het vlees met de knoflook, zout, peper, paprikapoeder, tijm en oregano.

4. Bak de schweinehaxe in de oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat het vlees gaar is.

5. Serveer de schweinehaxe met aardappelpuree, salade of andere aardappelgerechten.

Schweinehaxe

Geef een reactie

Schuiven naar boven