Schorseneer

Schorseneer is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang in Nederland wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit schorseneer, uien, spek, boter en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. Hieronder volgt een recept voor schorseneer.

Ingrediënten:

– 500 gram schorseneer
– 2 uien, gesnipperd
– 100 gram spek, in blokjes
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de schorseneer en verwijder eventuele harde stukken.

3. Verwarm de boter in een ovenschaal en voeg de uien en spek toe. Bak de uien en spek tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de schorseneer toe en roer alles goed door elkaar.

5. Bestrooi met de kruiden en zout en peper naar smaak.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de schorseneer gedurende 25-30 minuten.

7. Serveer de schorseneer warm of koud.

Schorseneer

Geef een reactie

Schuiven naar boven