Sayur lodeh

Sayur Lodeh is een traditionele Indonesische groentesoep die wordt geserveerd met rijst. Het is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het recept bestaat uit een verscheidenheid aan groenten, kokosmelk en kruiden. Het is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Hieronder volgt het recept voor Sayur Lodeh.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel sambal oelek

– 1 theelepel laos

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 blik kokosmelk

– 2 kopjes water

– 1 kopje wortelen, in blokjes gesneden

– 1 kopje bloemkool, in roosjes gesneden

– 1 kopje taugé

– 1 kopje kousenband

– 1 kopje kool, in reepjes gesneden

– 1 kopje prei, in ringen gesneden

– 1 kopje tomaten, in blokjes gesneden

– 1 kopje koriander, fijngesneden

– 1 kopje pinda’s

Bereidingswijze:

1. Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, laos, korianderpoeder, komijnpoeder en zout toe. Roerbak de kruiden en ui totdat de ui glazig is.

2. Voeg de kokosmelk, water, wortelen, bloemkool, taugé, kousenband, kool, prei, tomaten en pinda’s toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

3. Voeg de koriander toe en laat het nog 5 minuten koken.

4. Serveer de soep met rijst en geniet ervan!

Sayur lodeh

Geef een reactie

Schuiven naar boven