Risotto spinazie

Risotto met spinazie is een heerlijk Italiaans gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een heerlijke maaltijd die je met een paar simpele ingrediënten kunt bereiden. In dit recept gebruiken we spinazie, rijst, ui, knoflook, witte wijn, bouillon en Parmezaanse kaas. Deze ingrediënten samen maken een heerlijke, romige risotto die je met een salade of een andere groente kunt serveren.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 kopje arborio rijst

– 1/2 kopje witte wijn

– 3 kopjes groentebouillon

– 2 kopjes spinazie, fijngesneden

– 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de rijst toe en bak tot de rijst lichtbruin is.

3. Voeg de witte wijn toe en kook tot de wijn is verdampt.

4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken.

5. Voeg de spinazie toe en kook nog 5 minuten.

6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de risotto met een salade of een andere groente.

Risotto spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven