Savooiekool stamppot

Savooiekool stamppot is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat een lekkere combinatie van smaken biedt. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke maaltijd voor het hele gezin biedt. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 1 kilo savooiekool
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 aardappelen
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Verwarm de boter en olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.

4. Voeg de savooiekool toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg een kopje water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de savooiekool stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Savooiekool stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven